2 Comments

En slags julekalender; «Special edition; -gjesteinnlegg»

 

imageedit_4_8878559190

Kjære fantastisk fine folk, jeg oppfordret dere jo til å sende meg mail hvis dere selv har lyst til å takke eller hilse til noen via denne bloggen. Jeg har bare fått inn ett bidrag, og da jeg leste begynte jeg å gråte, og ble forlegen, flau og skikkelig, skikkelig glad. Regine har rett og slett skrevet et helt nydelig innlegg, om … meg. Jeg må innrømme at det ikke var helt dette jeg hadde trodd skulle skje, men det er så hyggelig og så godt skrevet at det selvfølgelig må legges ut her. Jeg bøyer meg i støvet Regine, (ekte støv, har ikke tatt julevasken enda), TUSEN TAKK!!!!

Kjære Thea, nå er det din tur!

Denne luken i julekalenderen er til deg. Ikke fordi jeg kjenner deg spesielt godt, ikke fordi vi har opplevd så mye sammen og heller ikke fordi du har betalt meg for å skrive dette (om noen skulle finne på å tro akkurat det).

Vi møttes da jeg var leder for spesialundervisningen på Den Norske Skole Costa Blanca. Jeg var godt plantet i 40-års-krisa, 39 år, fire barn, midt i en skilsmisse og helt uten nettverk familiært. Når jeg tenker tilbake må jeg ha fortonet meg som ei gammel kjerring for Thea på 25, du tenkte det sikkert, men du er altfor godt oppdratt til å si det høyt, (det var ment som et kompliment til din mor, og ikke til deg altså, Thea!)

Behovet for å ha familie rundt meg har jeg erstattet med å omgi meg med hyggelige og artige folk, alder har vært uvesentlig, bare de får meg til å le på ekte. Jeg har hatt en stor tendens til å forsøke å elge meg innpå sterke personligheter som TAR rommet, sånne som holder trykket, praten og humøret oppe med intelligent fjas, som gjør at jeg kan le så det kjennes langt ned i magen. Her kommer vi definitivt inn på grunnen til at jeg skriver takke-kalender til deg, Thea.

Thea kom til skolen jeg jobbet, på impuls, tror jeg. Vi manglet plutselig en lærer innenfor samfunnsfagene. Skoleåret var begynt, og det var vanskelig å få tak i lærere. Vi hørte snakk om at ledelsen hadde fått tak på ei dame som kunne dekke fagene, og som i tillegg var journalist. Thea Klingenberg braste dermed inn på Den norske skole Costa Blanca, med brask og bram. Det går ikke an å gå glipp av å huske å ha møtt deg, Thea! Du er en av de mest mangfoldige, fullkomne artige menneskene jeg har møtt. Du er engasjert, omtenksom, høylytt, følsom, morsom, skravlete og veldig intelligent. Alle Theas egenskaper vises ikke samtidig, altså, men den egenskapen hun er akkurat DA er det veldig mye av når den først er der, skjønner??

Jeg husker godt at vi var på fest hos deg i Altea, Thea. Du bodde i en koselig leilighet i gamlebyen, med inngang fra gata og rett inn i stua. Jeg mener å huske at du hadde besøk av søstra di, Nanna (også hun like imøtekommende, hyggelig og veloppdratt! Hils god jul til deres mor, forresten). Jeg husker ikke så mange konkrete episoder, Thea, men jeg husker at du fikk meg til å le, ikke bare en gang, men mange, mange ganger gjennom hele skoleåret!

Thea du er et menneske som det skjer mye rundt hele tiden. Jeg husker deg som singel, som nyforelsket i en argentiner og gråtende på kontoret mitt fordi det var knute på tråden med den samme argentineren. DA måtte du reise til Lanzarote, til pappa for å få trøst. DA måtte du reise med en gang, for det var helt krise! For meg var det lærerikt å se at det er mulig å hente så mye trygghet og støtte i familien sin. Gjennom året jeg jobbet med deg, Thea ble jeg liksom litt kjent med søsteren din, faren din og moren din. Jeg tror jeg ble kjent med en familie med høylytt prat, direkte meldinger og utblåsninger som tåles. Derfor har det vært så utrolig artig å få et gjensyn med deg og familien din nå i adventstiden. Det har nesten vært som å møte gamle venner, uten at jeg egentlig har kjent dere! I denne adventstiden har du igjen fått meg til å le, Thea! Jeg har ledd over din evne til å sette litt håpløse situasjoner i et komisk lys. Jeg har ledd over din evne til å elegant harselere over deg selv, uten å tråkke på andre. Kjære Thea. Jeg håper du får en aldeles fantastisk jul sammen med Tidemann, søstrene dine og foreldrene dine! Lov meg at du fortsetter å oppdatere bloggen din med artige skråblikk på deg selv og andre!

God jul til dere andre som leser Theas blogg også. Trolig har vi en felles sans for humor og en felles hang til å like skråblikk på tilværelsen!

🙂 Regine

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

 

2 Comments

Legg inn en kommentar