4 Comments

Idyll og nakne lår på Oslo S

Trøtte fjes, men perfekt morgen.
Trøtte fjes, men perfekt morgen.

Jeg kan anslå med høy treffsikkerhet hvordan dagen blir, avhengig av hvordan morgenens første minutter fortoner seg. I dag ble jeg vekket av en mild, myk og kosete unge på fem år, det er som å score jackpot. Da blir det eggerøre og stearinlys på frokostbordet, varm kaffe og julemusikk, før vi begge er ute av døren med raus tidsmargin og god stemning.

Det er nok av dager som starter i motsatt ende av skalaen, med grining, håret til værs og sovestriper etter puta i fjeset. Når gull-tirsdagene kommer en sjelden gang, gjelder det å ta vare på dem. De fører til at jeg smiler til folk på bussen, velvillig hjelper sure tryner som ikke vet at man må trykke på knappen for å komme seg av, og dette forplanter seg til gratis kaffe (elsker bonuskort-dager!) og rolig magefølelse på vei inn på jobb.

Fra utsiden er ingenting annerledes enn på de rævva dagene, jeg ser ganske lik ut, jeg har fortsatt på meg irriterende strømpebukser og bærer alt for mange ting i hendene hele tiden (mammaproblem), men jeg merker det liksom ikke. Det var høstens kjipeste gråvær i dag, man puster inn like mye vann som luft og alt blir fuktig og Oslo blir stygg, men det gjør liksom ikke noe. Foffa har endelig kommet hjem fra Lanzarote, og Tidemann jublet da jeg foreslo å ta middag hos ham. Han vet at det venter en bursdagspresang, han vet at det gjerne blir dessert når vi spiser hos Foffa, men på spørsmålet «Hva gleder du deg mest til da, nå som Foffa har kommet hjem?» svarte Tidemann; «Å sitte på fanget hans. Han lukter så godt.»

Kjærlighet over hele linja der altså, gjensynsglede og harmoni. For å balansere det muligens litt uspiselige bildet av idyll, sånn hvis du selv har hatt en rævva dag, så kan jeg jo vise deg dette:

Strømpebukser, - min nemisis i livet.
Strømpebukser, – min nemesis i livet.

Har gått sånn siden i dag morges, med kort skjørt. Det er noe spesielt med å traske rundt på Oslo S med rakna strømpebukse, folk ser litt annerledes på deg liksom. Jeg rakner dem aldri bare litt, det blir liksom full fetish-stil de gangene uhellet er ute. Men i dag kunne jeg ikke brydd meg mindre, alt var bare velstand (og litt balanse må jo dagene ha, tross alt). Håper dere er trøtte og kjælne og trygge hjemme i husene deres, at tirsdagen har vært bra. Hvis ikke så kan du trøste deg med at den snart er over, og at det i morgen er en ny dag. Så får vi se hvordan morgenens første minutter blir da.

🙂

 

Endelig gjenforent! Foffas fang utkonkurrerer alt.
Endelig gjenforent! Foffas fang utkonkurrerer alt.

4 Comments

  1. Negelakkfjerner. Det er som magi på strømpebuksa når den begynner å rakne.
    Ps fin blogg! Jeg fant Norge, mitt Norge på Fb og så bare fortsatte jeg…

    1. Takk!!!! Så hyggelig!!! Neglelakk er et bra tips, men jeg har liksom ikke alltid det med meg? Burde nok vært mer en sånn dame med neglelakk i veska og en ekstra strømpebukse, men er ikke det … Skal prøve!! 🙂 God helg, Veronika!

Legg inn en kommentar