3 Comments

EN SLAGS JULEKALENDER; «Kjære Christin Aamodt»

imageedit_5_7646294873

Kjære Christin Aamodt

Denne julekalenderen handler jo om å si takk til folk jeg ikke egentlig kjenner lenger, men som har betydd mye på ett eller annet tidspunkt. Nå har jeg jo deg på facebook, men jeg har ikke sett deg i levende live på mer enn ti år (?), og du fortjener veldig en takk.

Da jeg vandret inn på Blitz, livredd for hva som skulle møte meg, på vei til min aller første dag på radiokurs på radiOrakel, så møtte jeg deg. Jeg var 20 år, hadde blomst i håret og sjal (!) husker jeg, jeg lignet ikke på noen andre på Blitz. Du var tøff og mild i fjeset på samme tid, redaktør på den tiden, og kunne veldig mye om ting jeg aldri hadde hørt om. Jeg har alltid vært ganske høylytt og tydelig, men jeg ble ikke helt det i møte med radiOrakel, i alle fall ikke i starten. Jeg hadde aldri vært i nærheten av Blitz engang, det eneste jeg visste om blitzere var at de hadde kastet stein på huset til Ole Andenæs fra barneskolen en gang, siden mammaen hans var politimester.

Uansett, jeg var usikker og skeptisk, og da du spurte meg om feminisme, så lo jeg en selvsikker (uvitende) latter og fnøs. «Det forholder jeg meg ikke noe særlig til» sa jeg. Du lot det bare klokt passere den første gangen, husker jeg.

Kurset på radiOrakel varte to helger på rad, og i løpet av den uka skulle vi levere en reportasje. Akkurat den uka så flyttet Pappa fra Mamma, og hele livet, sånn som jeg kjente det, ble forandret. Jeg husker at jeg snakket med deg, kjempelei meg for at livet generelt og for den manglende reportasjen spesielt, og at du sa det var helt ok at jeg ikke fikk levert noe innslag og at du hadde tenkt å gi meg et humorprogram. «Det kan jeg ikke. Jeg kan ikke lage radio, jeg vet ingenting om radio og jeg er overhodet ikke klar for det, jeg har jo ikke en gang laget den reportasjen!! Og Pappa har flyttet fra Mamma!!!». Jeg var helt sjokkert. Du så på meg med tydelige, strenge og snille øyne og sa;

«Du har alt det som trengs for å lage et humorprogram, stol på at jeg vet hva jeg skal se etter. Jeg vet at du er god nok, dessuten er det lurt av deg å ha noe å drive med som er ditt, hvis ting er kjipt med familien.» Så sånn ble det. Hadde det ikke vært for det første møtet der Christin, hadde det ikke vært for at du trygt og bestemt, dyttet meg fremover, så hadde jeg aldri gjort det. Og da hadde jeg aldri forelsket meg i radio, lært alt jeg kunne, blitt redaktør i radiOrakel selv i en alder av 23 og så gått videre til NRK og nå Radio Norge. Du husker det sikkert ikke en gang, men den ene hendelsen førte til mange andre som til slutt har blitt livet mitt på en måte.

Takk Christin, for at du pushet meg på beste damevis, lærte meg noen viktige leksjoner og var mild og bestemt når jeg var feig og redd. Jeg har gjort det samme med andre damer senere, ganske ofte trengs det et mildt, bestemt fjes og en trygg dytt fremover for at folk skal tørre å satse på seg selv og det de har lyst til. Takk for tilliten, takk for at du så meg og takk for at du satte i gang radiolivet mitt! Håper du, den fine søstera di og alle de andre rundt deg får en skikkelig deilig jul 🙂

Stor førjulsklem fra Thea.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Dette er en slags julekalender. Noen bloggere gir ut masse gaver og ting som skal gjøre deg penere, det får du ikke her. Rett og slett fordi jeg synes du er deilig nok som du er. Jeg går for en  annen variant, jeg tenkte å benytte anledningen til å takke folk som jeg har møtt i løpet av livet, og som fortjener det, men som jeg ikke egentlig kjenner. Kanskje vil internett, og dere fantastiske folk hjelpe meg å overlevere hilsenen? Som virituelle brevduer liksom? Vi får se.

Julekalenderen legges ut hver morgen klokken 07.00 og deles på facebook (når jeg står opp, hender det er senere enn 7), sjukt hyggelig hvis du vil være med der (såfremt du er en koselig type). God jul!

3 Comments

Legg inn en kommentar