10 Comments

EN SLAGS JULEKALENDER; «Kjære Olav Grotli»

 

 

 

imageedit_5_7646294873

Kjære Olav Grotli

Jeg vet ikke om du husker meg en gang, men jeg var en av elevene dine på Øraker skole, du var klasseforstander, en ganske streng fyr, litt morsom, litt rar og litt kjedelig. Du var også veldig rettferdig, husker jeg. Det er mange ting jeg har glemt fra tiden på Øraker, men jeg husker at vi bygde «natursti» bak Ørakerhallen, og at du lo høyt når jeg sa den ene posten burde hete «Smokers corner». Såvidt jeg vet ble det hjørnet hetende akkurat det? Du fortalt meg også at jeg var flink til å skrive, noen ganger var du faktisk imponert (du så ikke sånn ut, men du sa du var det og jeg kunne se et smil inne i skjegget).

Du sto oss liksom bi i den perioden, og vi var en broket gjeng i vår klasse. Husker du de andre? Angelo? Ida? Albana? Ole Jørgen? Så vidt jeg vet så har det godt bra med flesteparten. Jeg skal ikke egentlig takke for alle de årene generelt, jeg skal takke deg for en ting spesielt: Du sa noe i en konferansetime som jeg aldri har glemt, du tok meg så jævlig på kornet (du liker ikke banning, men nå er jeg voksen og har både mitt eget barn og min egen blogg, så akkurat det bestemmer faktisk jeg, og jeg liker å banne litt innimellom). Du sa;

«Thea, du er en sånn elev som enten er S eller G, altså enten kjempeflink eller helt ok, midt på treet. Du er altså enten  ganske suveren, -eller midt på treet, sjeldent stabilt midt imellom. Og det er helt greit, Thea, noen er bare sånn.»

Grotli; det der husker jeg veldig godt fordi det er HELT SANT. Også i livet, generelt i livet, så er jeg enten kjempeflink, glimter til, eller sånn helt på det jevne. Jeg er aldri over snittet flink over lengre perioder (hverken med trening, lesing, rydding eller andre flinkis-ting), men det blir heller aldri helt krise. Det er helt fint det altså. Tenk at du naila meg og hele min person på den konferansetimen da jeg var 13, det er ganske sykt!

Jeg tenker på deg når jeg har det rotete på fjerde dagen i huset mitt, og når jeg shiner det helt perfekt. Når jeg leverer ungen min i barnehagen med fantastisk sunn matpakke og de andre dagene når han bare får noe tørt brød med prim og en kjip gulrot, fordi jeg har glemt å handle. Jeg har tenkt på deg alle de gangene oppgjennom, når jeg har vært glimrende innimellom, men stort sett bare ligget på det jevne, og jeg har husket at du sa «Det er bare sånn du er, det er helt greit.» S eller G.

Takk Olav «Grauten» Grotli, for at du satte ord på det så tidlig, det har vært trygt å huske på. Håper du har det fint der du er, at du fortsatt har skjegg, humrer når du blir glad og at du og dine får en kjempefin jul.

🙂 Thea.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Dette er en slags julekalender. Noen bloggere gir ut masse gaver og ting som skal gjøre deg penere, det får du ikke her. Rett og slett fordi jeg synes du er deilig nok som du er. Jeg går for en  annen variant, jeg tenkte å benytte anledningen til å takke folk som jeg har møtt i løpet av livet, og som fortjener det, men som jeg ikke egentlig kjenner. Kanskje vil internett, og dere fantastiske folk hjelpe meg å overlevere hilsenen? Som virituelle brevduer liksom? Vi får se.

Julekalenderen legges ut hver morgen klokken 07.00 og deles på facebook (når jeg står opp, hender det er senere enn 7), sjukt hyggelig hvis du vil være med der (såfremt du er en koselig type). God jul!

 

10 Comments

 1. Flott skrevet! Jeg snublet over en mattelærer på facebook som arvet en sinna, skoletrøtt og spesielt mattehater fra ungdomskolen og snudde meg fra svak G til 5 på videregående. Takket være han kom jeg meg igjennom både college og master. Jeg er så glad for at jeg bestemte meg for å ta kontakt og takke han – vi er så dårlige noen ganger til å si takk til folk som gjør jobben sin – som det skulle være en selvfølge! Denne julekalenderen er flott og jeg følger hver dag 🙂 Takk Thea!

  1. Takk Adele!!! Ja, man må huske på å si fra til folk, når man tenker fine ting om dem. Veldig gøy at man kan gjøre det på internett da! 🙂

  1. Hahahahahaha!!! NEI, det husker jeg ikke!!!! Gjorde jeg??? Hahahahaha!!! Fett. Hvis du husker teksten så skal jeg fremføre den på jentenes julebord.

 2. Hei Thea. I dag er det 16. febr. og likevel julekveld: Jeg kom nemlig over hilsenen din og måtte felle en tåre. Men du glemte en viktig sak. Du var virkelig en god støtte for mange som sleit. For det fikk du ikke karakter, vet du, for i de viktigste fagene gis ikke slikt. Gudskjelov!
  Nå er jeg pensjonist, men Øraker ringer ofte og maser om vikartimer. Det er jo bare hyggelig. Og hver torsdag har Knut Gjørven og jeg ansvaret for skolens glade utlodning. Kos for alle over 18!
  Ellers var det jo hyggelig å se deg på Øraker dann og vann; som vikar og som radiomaker.
  Sees!
  Olav

  1. Nå ble jeg glad!!!!! Så utrolig fint at du fikk lest dette!! TAKK for dagens (muligens årets) alle beste tilbakemelding 🙂 Jeg smiler i hele fjeset og ble jaggu litt rørt her jeg sitter. Hils Gjørven!! 🙂 Thea.

   1. Hilser med glede Knut G. Akkurat nå drar han til Sør-Afrika(uff, hvor disse pensjonistene farter!), men jeg sender ham linken .

    Husk det snart er vår, Thea. Gled deg, blomster og fugler og alt som blir bedre. Kjempehyggelig at du svarer. Ha det fint

    Olav

Legg inn en kommentar