4 Comments

Fakkeltog herfra til helvete!

 

Alle blir sure når fine tradisjoner brytes. Dette er et bilde av mitt fjes da jeg i fjor ble forvist fra gjesterommet til en madrass under juletreet hjemme hos mamma. Det heter "Surna nissekone på 31 år".
Alle blir sure når fine tradisjoner brytes. Dette er et bilde av mitt fjes da jeg i fjor ble forvist fra gjesterommet til en madrass under juletreet hjemme hos mamma. Det heter «Surna nissekone på 31 år».

Du, skal du gå i fakkeltog på lørdag? Nei, det handler ikke om å redde folk på flukt eller å kjempe for deres rettigheter, ei heller skal det demonstreres mot pelsindustrien denne gangen, og det har ingenting å gjøre med terror. På lørdag skal det demonstreres for å få «Jul i Blåfjell» tilbake på TV! Ja, det stemmer, folk er i harnisk fordi statskanalen velger å sende «Julekongen» på barne-tv i desember og ikke «Jul i Blåfjell». Debatten raser på facebook, vi har en annen fløy som kjemper for å få «Jul i Skomakergata» tilbake også, felles for gruppene er at de er sinna på rikskringkastingen. Ikke kødd med juletradisjonene våre!!!!!!! Kom faen ikke her og kødd med dem!!!

Jeg elsker jultradisjoner, i min familie holder vi fast på hver minste schtøgge julekurv sjokoladeskitne barnehender noensinne har laget, det er alltid «same procedure as last year», selv den gangen foreldrene mine gikk fra hverandre, da jeg var langt inne i ammetåka, eller hvis noen blir syke; jula skal for helvete feires sammen, og det ska’ for faen værra hyggelig!!! Det går på et vis (men vi er alle enige om at det kanskje var noen litt krampeaktige år innimellom der), vi møtes fortsatt hver jul og krangler om de samme tingene (Skal glitteret på treet ned eller rundt? Er oksetunge digg eller dødsekkelt?), spiser den samme maten og tviholder på rare tradisjoner.

Vi er sykt redde for forandring, rett og slett. Det eneste som, paradoksalt nok, er sikkert her i verden er jo nettopp at den forandres, det er uunngåelig. Verden er i krise, politiske forhold er spent til bristepunktet, asylmottakene er stappfulle, mennesker er livredde, både for å ikke få slippe inn i landet vårt og for hva som møter dem i deres nye tilværelse. På den andre siden er også folk redde virker det som, det må jo være redsel for forandring, for endringer i hverdagen og livet og landet vårt, som gjør at folk lener seg mot den høyreekstreme siden («Jeg er ikke rasist, men …»)? Forandring er vi mennesker helt rævva på, rett og slett.

Kjære dere som skal gå i fakkeltog på lørdag, enten for «Jul i Blåfjell» eller «Jul i Skomakergata», kjære dere som får tårer i øynene av å tenke på en desember uten langluenisser og Tøflus på statskanalen, dere skal vite en ting: Det kommer til å gå bra! Det kommer til å være litt rart, litt uvant, litt fremmed, dere kommer til å få mye bedrevitende kommentarer fra folk som mener dere bør gå i fakkeltog for eller mot andre ting, sånn er det fortiden. Ikke før alle har fått skiftet profilbilde på facebook til franske farger, så får de tyn fra folk som har sett litt på Urix, for at de ikke snakker om terrorangrep andre steder i verden. Men det tåler dere.

NRK kommer heller ikke til å høre på dere, for både blånisser og Skomaker Andersen er skikkelig utgått på dato. Ingen unger i dag skjønner hvorfor det bor en sjenert tøffel under en skomakerdisk og spiser kruspersille, og ingen unger i dag går på de pappmaché-rekvisittene i Blåfjell. Sorry, men den tiden er forbi, det gjør kanskje litt vondt, men sånn er livet, rett og slett. Gamle ting blir borte, nye dukker opp.

Det blir jul folkens. For noen i et nytt land, for noen uten sine kjære, for andre med nye folk i bygda, som ikke vil ha ribbe og ikke skjønner at de skal gi godteri når ungen din synger falske julelåter på trappen deres, utkledd som julebukk. Verden forandrer seg, uansett om du vil eller ikke, men jul blir det. Med mindre de kutter «Tre nøtter til Askepott» selvfølgelig, da blir det borgerkrig.

🙂

 

 

 

 

4 Comments

  1. så lenge jeg får se Die Hard, og drikke gløgg, så er jeg ganske happy. Om det er pappa sin hjemmelaget gløgg eller om vi må jukse litt, om Die Hard går på tv, eller om jeg må finne fram en DVD, det er faktisk helt greit det.

    Og alle disse blånisse-fansene, som er så livredde for forandring/nyheter, når i all verden ble nisser blå? hvorfor ble det akseptert at man tok den tradisjonelle røde nissen og mikset med litt smurfer, men andre tradisjoner kan ikke endres på?

  2. Savner Amalies jul jeg! Også elsker jeg bloggen din. Og jeg er ikke en som leser blogger, fordi. Men du er fantastisk. Og du skriver om ting man kjenner seg igjen i. Og du gjør hverdagen bedre, gjennom din egen, eller Tidemanns refleksjoner på hverdagslige ting. Så klarer man å rydde i sin egen hjerne en kjip tirsdag i November mørket. Takk til deg Thea(for at du i mitt hode er som Navi fra Zelda, som leder meg gjennom hverdagslige ting, som kan virke for store) ??
    Ja, høres weird ut, menså er jeg weird og du så innmari innmari allright!
    Kjærleik!

    1. Herregud for en sjukt hyggelig melding!!!! Nå fikk jeg helt tårer i øynene her, du er skikkelig grei!!!! Tusen, tusen takk!!! Altså, nå reddet du dagen min rett og slett, jeg sender deg masse imaginære blomster (og noe vin eller?) og kjærlighet tilbake, TAKK!!!!!!! Håper du får en fuckings fantastisk lørdag, Tine!! 🙂

Legg inn en kommentar