På tide å ta ansvar for eget fjoll!

 

Jeg ser deg pedagogisk inn i øyenene og spør; "Har du festet nok i det siste?"
Jeg ser deg pedagogisk inn i øyenene og spør; «Har du festet nok i det siste?»

Hva gjør man når hverdagen blir veldig hverdagslig? Når oppvasken formerer seg i takt med klesvasken sånn som i går? Jeg burde sikkert svare at man rydder og finner seg i det, at sånn er livet og at det er greit, kanskje jeg til og med skulle ha satt opp en inspirerende liste med punkter for en sirlig, bloggete og oversiktlig tilværelse? Jeg skulle i det minste kanskje ha bakt noe og meditert og sånn.

Nå har det seg sånn at har jeg rett og slett ikke har så veldig lyst til noen av de tingene, og Tidemann er hos pappaen sin, så jeg har ingen andre å henge med hjemme (bortsett fra Knut, men dere har jo sett hva slags humør han er i om dagen, så det er ikke så fristende). Noen dager er det fint, å hvile og kose seg hjemme, ta livet med ro og elske sofaen, men jeg man må jo heller ikke glemme at verden er større enn stua. Hva jeg har lyst til? Jeg har lyst til å se folk, høre glade stemmer, drikke akkurat så mye vin at jeg blir litt rød i kinnene og ler litt mer og spise mat jeg ikke har laget selv. Livet må jo ha balanse, det kan fort bli for mye netflix, kakao og peis også, liksom.

Jeg blir dessuten flinkere til å rydde hvis jeg får en belønning, altså hvis selve ryddingen minimeres i hodet mitt til noe jeg bare må gjennom, før kosen kan begynne. Så derfor er jeg i gang med å «speedrydde» (det vil si sortere alt rotet til den «sonen» det hører hjemme og støvsuge veldig overfladisk), jeg har vasket håret, kjøpt nye strømpebukser på butikken, slenger straks på litt lebestift og stikker ut. Midt i uka! Det funker så lenge man drikker og spiser litt fort, skravler effektivt med gode venner og er i seng til midnatt. Da kan man klare en litt tyngre morgendag.

Når jeg har Tidemann hos meg over halvparten av tiden, og så jobber mye og går på kurs og alt det der, så det blir rett og slett litt lite tid til å svinge seg. Og man må ikke undervurdere viktigheten av å få litt luft (les «fjoll»), det er helt avgjørende for at de andre områdene skal funke bra, jeg vil faktisk gå så langt at jeg vil si; uten fest og fjas, funker hverken mammaliv eller jobb. Hva med deg, har du vært flink til å feste litt i det siste? Har du spist middag på restaurant, eller hjemme hos gode venner? Har du fått drukket nok vin (eller alkoholfritt øl da, hvis du velger det)? Har du vært på steder hvor andre mennesker også er og ler med sine gode venner? Hvis du svarer nei på mer enn tre av spørsmålene, så mener jeg rett og slett at det er viktig at du tar litt ansvar for eget fjoll.

Tirsdagsbluesen blir avløst av ei litta onsdagsfest, så får vi se da, hva torsdagen bringer 🙂

Skål’a dere, jeg leste i dag at tre glass sjampis i uka er bra for oss! Jeg tar ett av de i dag (muligens alle tre), fordi dere er fine og livet er for kort til å la november bestemme humøret.

God onsdag!

 

Legg inn en kommentar