2 Comments

Klakkesko, irish coffee og sofa

 

Disse første dagene med mørketid er de beste!! Før man har blitt lei, før det har blitt frost og slaps og alle er sure og forkjøla. For det skjer, og det skjer snart. Nå er det fortsatt koselig å gå med skjerf, men om noen uker er du lei, har runda Netflix og internett generelt og begynner å angre på at du ikke bestilte juleferie på en palmestrand i år heller.

Da jeg bodde i Spania og den rå og fuktige vinteren satte inn, pleide jeg å røyke sigaretter i vinduskarmen og drikke irish coffee, – hver dag. Jeg levde på whisky, kaffe, krem og sigg, muligens et farligere prosjekt enn det røde kjøttet folk er så redde for fortiden. Det var tider! Knut (katten) var bitteliten, og lå i fanget mitt som en varmeflaske i miniversjon og sørget sammen med irish-en for at jeg ikke frøs ihjel. Jeg trodde katten bare skulle bli hos meg i et par uker, jeg elsket å røyke, var singel og rimelig bestemt på at jeg ikke skulle begynne å tenke på barn før i 2017.

Nå har jeg ikke whisky, og det føles litt feil å ta seg en dram til barne-tv, så vi har laget kakao. Mørk sjokolade smeltet i melk, med ekte krem på toppen. Living on the wild side! Knut har blitt tjukk og stor og er her fortsatt, fra spansk og sprek gatekatt til Torshovs lateste kattetryne. Sigarettene er borte, de dukker til nød opp på fest og barnet jeg ikke trodde jeg skulle få før om et par år, fyller snart fem. Hadde vært gøy å dra tilbake til hun naive irish coffee-dama i det spanske vinduet og fortalt henne om fremtiden, jeg tror hun ville ledd så krembarten hoppet og ristet på hodet.

Tidemann, Knut og jeg er like slitne og vi ligger alle tre i en slags haug i sofaen. Så lenge det som ligger i denne sofaen har det bra, så kan alt annet bare være, tenker jeg, i alle fall akkurat nå. Vi diskuterer hva vi mest av alt ønsker oss til jul, Tidemann mener jeg definitivt bør sette «gullkjole og klakkesko» på ønskelisten. Han har prøvd alle skoene jeg har bortover gulvet, og mener de lager for lite lyd. Hvis han får bestemme blir jeg altså å se i dragkostyme og stiletthæler på julaften. Vi får se.

Håper dere koser dere (både med hverandre og dyrene deres, hvis dere har noen), det er lov å ligge inne i mørket som klengete hamstere og drikke varme, søte drikker (hvis man vil), for nå er det november!

God mandag 🙂

2 Comments

  1. Klakkesko er finfinegreier, bruk de mens du er i …begynnelsen.
    Akkurat nesten som…begynnelsen av november – for med tiden og …alderen kommer man etterhvert til det sørgelige punktet der man velger gode og nestenfornuftige sko fremfor lekre klakkesko.
    Tidemann har skjønt det han. Fin fyr!

    1. Hahahaha! Han er en liten latino skal jeg si deg, så han vil helst se sin mor i høye hæler og glitrede kjoler 🙂 I hverdagen med barnehagelevering, jobb og handling på Rimi hadde det jo vært ganske komisk om jeg skulle tatt stiletthælene fatt. Vi får se, jeg skal øve meg 😉

Legg inn en kommentar