Hummer og hvitvin hver eneste dag

 

Jeg elsker å kose meg, jeg tør til og med påstå at det faktisk er hele meningen, både med hverdag og fest; om å gjøre å kose seg mest. Nå er det jo ikke sånn at jeg har ubegrensede midler, så hvitvin og hummer hver dag ville ført til både konkurs og alkoholproblemer er jeg redd, jeg tror nok også jeg hadde spydd bare ved synet av et hummer-følehorn.

For å få til mest mulig lykke og kos, må flest mulige hinder i veien for nettopp dette fjernes, det er ren logikk. Jeg hadde en venninne da jeg var i tenårene, hun har gjort uslettelig inntrykk på meg. Hun uttalte en gang; «Jeg klarer bare ikke å slappe av jeg, med mindre tåneglene mine er velstelte». Hun var kanskje 15 år på det tidspunktet. Hun sto altså opp hver dag og stelte tærne sine, hvis ikke fikk hun garantert en dårlig dag. Altså, jeg tror jeg hadde hatt verdens mest ulykkelige liv hvis jeg la lista på samme sted som henne.

Mamma er ikke fanatisk med tanke på pedikyr, men hun har på den annen side et sterkt behov for at kjøkkenet spesielt, og huset generelt, skal være i orden før hun kan legge seg på sofaen og slappe av. Jeg er enig i at det er deilig at kjøkkenbenken er nyvasket, men med en gang det blir en nødvendighet for å kunne kose seg, så har man ett hinder til på sjekklisten før man kan ha det bra. Sikkert på rent trass mot Mamma og hun tånegle-venninnen min, har jeg jobbet innbitt for retten til å kose meg hvor som helst, når som helst, uten å måtte «ha fortjent» det. Det har ført til skikkelig mye krangling i heimen, det skjønner jeg forsåvidt, og jeg er langt fra i mål, jeg tar meg stadig i å stresse til langt på natt med ulike ting som egentlig ikke er viktige, bare fordi jeg har fått det for meg at det skal være sånn, enten gjennom mine egne forventninger, eller enda verre; andres.

Så må man kanskje ha en balanse, det er deilig å jobbe hardt mot et mål og nå det, det er viktig å teste hvor langt man kan presse seg og sånn, men det er minst like viktig å vite at man ikke trenger det, for å være fornøyd. Skjønner du forskjellen? Hvor mange ting er det du tror du må gjøre etter jobb hver kveld, før du kan sette deg ned alene, med ungen din, eller kjæresten din og bare ha det hyggelig? Hvor ofte vandrer ikke folk hvileløst rundt med ting de skal rydde i hendene og klager over at de aldri får slappet av, når de egentlig kan gjøre det med en gang, de bare velger å gå rundt med ting i hendene istedenfor? Jada, man skal handle og ta oppvasken og trene og ringe folk som har bursdag, man bør gjøre arbeidsoppgavene sine på jobben og betale regninger og lage god middag, men hvis man tar et kjapt overblikk over dagens gjøremål, så er det vel en del ting man kunne ha kuttet ut? Just sayin’.

Jeg har hørt at man på McDonalds lærer at man aldri skal se ut som om man ikke har noe å gjøre, hvis man jobber der, at man blir lært opp til å stå og vaske hvileløst på en benk hvis det ikke er cheeseburger-fysne folk i restauranten. Jeg aner ikke om det er sant, jeg bare føler at det er mange som driver med akkurat det samme hjemme hos seg selv. De pusser alltid opp et rom, rydder alltid på et loft, sorterer alltid klær, klipper hekken, maser om alt de skulle og burde fått gjort, gjerne på andre medlemmer av familien, mens de vandrer rundt og gjør ting de få tid til før de synes det er greit å kose seg. Hver fridag fylles med planer, hver kveld med oppgaver, hver helg med turer til kjøpesentre og hagesentre og gudveithvor, for å kjøpe inn alt det de trenger for å stadig sjekke av ting på listen, den lange listen, som ligger mellom dem og målet om å ha det skikkelig digg og avslappende. Den listen blir bare lenger og lenger, og kosen forsvinner i det fjerne, barna blir store og man har ikke en gang kommet halvveis. Må jo få lagt nye heller og malt hytta og har vi ikke egentlig behov for å sykle noen langre ritt i oppoverbakke før vi kan si oss fornøyde med denne helgen?

Vil bare minne om at det er fullt mulig, når som helst egentlig, å drite i de tingene. Ikke alle altså, kjør på med det du liker og sørg for deg selv,  men føl deg fri til å gi faen i det som egentlig ikke spiller noen rolle. Trenger ikke hummer og hvitvin hver dag, du blir uansett bare litt kvalm av det. I dag gikk vi for litt kjedelig laks med poteter og vi koste oss glugg.

God mandag!

🙂

Laks, poteter og kinn mot kinn <3
Laks, poteter og kinn mot kinn <3

Legg inn en kommentar