2 Comments

Hva skjer, er jeg forelsket???

 

Luften i Oslogryta lukter bedre nå, nesten som skog, jeg ser tydeligere, både fjesene til de som er på bussen, til de jeg jobber med og til de jeg går forbi. Jeg hører plutselig bedre, både det folk sier til meg, til andre og «musikken» den gjengen på Oslo S spiller (om og om igjen). Hva er det som skjer? Jeg er blid, lett til sinns, har raskere steg, dypere pust. Ingen av de tingene som virket uoverkommelige og vanskelige for en uke siden, er vanskelige i dag. Huset er støvete, blomstene visne, jeg mangler alle digge ting i kjøleskapet, men det gjør ingenting, spiser gjerne egg til middag, støvsuge kan jeg gjøre en annen dag. Hva er det som skjer?

Er jeg forelsket? Er det dette som er ekte kjærlighet? Har jeg møtt mannen i mitt liv?? Har jeg blitt sveipet opp på en hvit hest i Sydenland, forført av en Antonio på en strand? Nope.

Jeg har ikke møtt en eneste fyr, jeg er ikke forelsket, jeg har ikke blitt kysset av Antonio på en strand (ikke nå, men jeg ble det da jeg var 14 år, på Lanzarote faktisk, han var 22 og jeg var dritkeen, men også litt redd og stakk derfra, har fortsatt en lavastein jeg fant den kvelden, til minne om mitt aller føste råklin).

Jeg har bare kommet hjem, etter å ha vært en hel uke på ferie. Jeg har sovet godt, spist deilig mat, skravlet med Pappa, vært sammen med barnet mitt, fått sol på kroppen, sett på gamle, rare folk gå hånd i hånd, sett folk i sine helt vanlige kropper i alle fasonger sole seg på strender, jeg har hvilt, lest bøker og badet i havet. Det er bare det som har skjedd. Skulle ikke mer til, si! Nå er mitt lykkelige barn hos pappaen sin, med solbrun rygg og tusen historier, jeg har tent kveldens fjerde bål i peisen, skal se både Broen og Downton Abbey på sofaen sammen med Knut, og så pakker jeg ut av den kofferten en eller annen gang. Den ligner forresten svært lite på andre blogg-kofferter jeg har sett, men så er vi ikke så nøye på det her i huset. I alle fall ikke i dag.

God tirsdag!!!! 🙂

2 Comments

  1. Herlig, så riktig det du skriver om å komme tilbake fra en reise. En klok mann sa en gang; » å reise er som å vaske øynene.»

Legg inn en kommentar