Hverdagstriks og hemmeligheter

 

Jeg blir ekstra effektiv hvis jeg fokuserer på det gøyale som skal skje ETTER det litt krevende jeg må gjennom først. For eksempel i studietiden, når jeg måtte lese til eksamener, så leste jeg mye mer effektivt hvis jeg planla å feste ordentlig etterpå. Hvis jeg skal trene (og ikke har så lyst), så flyr økten unna hvis jeg har en kaffe-avtale på veien hjem. Det er et triks jeg bruker på stort og smått, og i dag funker det som faen.

For når det er skikkelig grått, man ikke har ved å fyre med, når man plutselig oppdager ubetalte regninger, klesvasken hoper seg opp, det er skittent i hjørnene, døll mat i kjøleskapet og strømpebuksesesong, da er det skikklig lurt å bade i et badekar og bestille seg en tur til syden (med mindre de ubetalte regningene er alt for store, da bør du bli hjemme og se på Luksusfellen). Han lille fyren på bildet og jeg stikker til Lanzarote, Foffa,  sol, strand og glede på mandag! Tidemann har allerede planlagt alt vi skal gjøre, mye handler om lego, sand og basseng, mens jeg har sett for meg å ligge på en solseng og drikke cava. Så får vi se hvem av oss som vinner. Vi er i alle fall enige om at det skal spises mye ute, Tidemann mener en av kelnerne på den faste restauranten «elsker ham», og har allerede funnet ut hva han vil ha fra menyen. «Sånn fisk med poteter og salat og så en hel banana split etterpå. Jeg vil ikke dele med noen.» Han vet at jeg blir glad når han spiser fisk, og ser dermed sitt snitt til å forhandle inn den største desserten de har. Smart fyr, det funker.

Jeg kjenner pulsen er høy, det er mye som foregår i disse dager, veldig gøyale ting, men det er kaos i hodet, uro i kroppen, jeg klarer nesten ikke sitte stille, og det kan man bli sliten av. Blir helt vanvittig fint å være en uke med Tidemann og Pappa, de to viktigste mennene i mitt liv. Ferie uten noe stress (bortsett fra det stresset det jo kan være å ha et barn på fire, håper på det beste), bare varme og skravling og studier av gamle folk som tusler på strandprominader hånd i hånd. Mye gamliser på Lanzarote, de har tatt over øya akkurat som skumparty-entusiaster har tatt over Ibiza. Det er fint.

Foffa og Tidemann har mange dølle interesser de blir helt oppslukt av, blandt annet å samle på steiner (alle slags) og gjerne knuse dem med hammer for å se om det er noe inni. Jeg ser for meg at de kan gjøre det, mens jeg soler kroppen, hver sin lyst liksom. Vi skal også svømme, mate fiskene i havet med gammelt brød, finne skjell, snorkle, lete etter skatter, snakke spansk og spille kort.

Først skal jeg bare få betalt regningene, hente ved, vaske huset, rydde klær, gå på kurs, jobbe en del, pakke, stelle med Knut, beise trappen og organisere i badeskuffen. Men det kommer til å gå som en vind, for jeg skimter solseng og cava i horisonten.

P.S: Det gøyale og styrete jeg holder på med fortiden kommer her på bloggen. Jeg skal liksom ikke si så mye om det enda, men det er så vanskelig å ikke dele, jeg holder på å sprekke. La meg bare diskré nevne i en bisetning at det blir gøy og hyggelig, at det kan lyttes til og at jeg tror det er klart om en uke. Sånn, det var deilig. Whoopwhoop!!

 

Legg inn en kommentar