Radiofest, tversover og bursdag

 

Siden det er kuk i computeren (der bør det ALDRI være kuk!!), får jeg ikke lastet inn bilder, og løser det heller på gamlemåten; beskrivelser. Bildene får du lage sjæl, inni hodet ditt (eller gå inn på facebook-siden min).

I går var det Prix Radio, den årlige festen hvor norsk radio feirer seg selv. Det er middag og hvite duker, hundrevis av radiofolk, mye vin, mange priser, sjukt mye applauser og de fleste av dem stående. Det er gøy. Noen fra P4 spanderer vin på noen i P3, noen i P2 viser seg å være fan av noen i NRJ, noen i Radio Norge flørter med noen i P1+, det er som et skikkelig stort julebord. Radioresepsjonen vinner alltid noen priser, lokalradioene har rare dialekter og synes det er stas å være på Oslo-tur, folk har leid hotellrom, sjefer legger kortene sine i baren, det snakkes om lyd, og musikk og politikk og DAB. Kort fortalt; jeg drakk mye prosecco, snakket mye med folk fra NRK om hvordan det er å IKKE jobbe i NRK lenger, røyka noen sigg, skravlet enda mer, klemte ganske mange som hadde vunnet priser og fikk blomstene til han som tok i mot hedersprisen. Dro hjem på stigende rus med blomster i en hånd og sko i en annen.

Det er veldig dumt å legge seg på stigende rus, spesielt når jeg i dag måtte opp tidlig, det er nemlig den dagen Nanna mener bør være årlig fridag for alle; hennes bursdag. Krabbet ut av senga klokka ni, dro med meg solsikker, tok på lebestift, hentet Tidemann (som for anledningen hadde pyntet seg med tversoversløyfe), møtte Mamma og Katja med ballonger, partyhatter, kaffe på kanne, boller i kurv og masse pakker. Naboen til Nanna slapp oss inn, og vi vekket henne (og resten av gården) med høylytt bursdagssang. Nanna er en person som flyr til det landet du er i med kanelboller i bagasjen, når du har bursdag, og hun forventer minst det samme tilbake. Hun mener også at et bursdagsbarn aldri skal være alene på den store dagen, så det er fest fra morgen til kveld. Tidemann hadde tegnet en tegning av Nanna som spiller fotball (det har aldri skjedd i det virkelige liv) og ga henne det han mente hun ønsket seg mest; en jojo. Han er ganske god på gaver.

Jeg har fått i oppgave å lage noe mat, ovnen til Nanna er ødelagt, så jeg er bare hjemom, med sveis fra i går, for å ordne en pai. Det Nanna fortsatt ikke vet er at jeg ikke bare failer på det teknologiske i dag, jeg har også svidd søtpotetene og ødelagt den viktigste retten hun skal serverer sine gjester. De kommer om en drøy time, hvis du er en av dem som skal på fest og leser dette; ta med noe snacks eller spis middag på veien, den paien er ikke god.

Planen min er å skjenke Nanna så full av vin og drinker at hun tilgir meg før hun rekker å bli sur, jeg har god tro på at det skal funke, hun er allerede så rusa på livet når hun fyller år at nesten ingenting kan gå galt. Nå skal jeg gre meg, kle meg og ta på lebestift igjen, da er det ingen som ser at maten er vond og at jeg var ute i går. I morgen er det Tidemann og meg igjen, søndagsmiddag, lego-bygging og meningen med livet. I dag er det bursdag.

God lørdag, godtfolk! Husk at dere er de deiligste jeg vet om!

 

Legg inn en kommentar