Når det søte liv ender i rennesteinen med et smell

 

I går hadde vi filmdate, Tidemann og jeg. Vi pleier å gjøre det innimellom, rigger oss til på sofaen med med macen og ser filmer sammen. Våre favoritter er «Barna i Bakkebygrenda, Emil, alle Shrekfilmene, Biefilmen (generelt animerte filmer med insekter, vi ler av tanken på maur med sminke og sko og sånn), og Ronja Røverdatter. I går skulle vi se «Shrek – Lykkelig alle sine dager», etter at den ene barnebursdagen endte i tårer. Tidemann smalt nemlig godteposen inn i bildøren så hardt han kunne, og pastiller, såpebobler og drops fløy veggemellom. Det var et sånn situasjon hvor jeg ikke trengte å bli sint, han skulle bare tøffe seg og fikk livets harde realitet i trynet; fine ting blir liggende i rennesteinen (i dette tilfellet; bokstavelig talt) når du driter deg ut. Tårene kom som en foss, sorgen var til å ta og føle på, den dårlige samvittigheten for ugjerningen kom rennende ut av ham hele veien hjem, og jeg bare trøstet. Så mitt snitt til å komme med generelle råd mot å tøffe seg, og motsto hans forslag om å stoppe og kjøpe mer godteri. Skjønte likevel at det var veldig trist, godteri er jo meningen med livet (sammen med lego), så vi ble enige om å redde kvelden med film i sofaen.

Ti minutter ut i Shreks frustrasjon over småbarnslivet (har du sett «Shrek – Lykkelig alle sine dager»? Han kunne hatt pappablogg, jeg hadde lest den), klokka 17.50 så sovnet han. Varm, svett i panna, med hikstende pust etter en gøyal dag og en tøff erfaring, med bursdagsklærne på, uten tannpuss. Hele dagen min er lagt opp etter Tidemanns rutiner, så når han hopper over de siste par timene, så vet jeg ikke helt hva jeg skal ta meg til. Burde sikkert vekket ham, pusset og skiftet og lagt ham på skikklig vis, men jeg ble bare liggende der og se på Shrek (seriøst, han hadde vunnet en Vixen-award om han hadde startet blogg) og snuse på barnet mitt. Trodde aldri jeg skulle bli så creepy, det er jo litt spesielt at man ligger og lukter på folk når de sover. Men sånn har altså verden blitt, jeg er en sånn mamma som ruser meg på lukten av min egen unge.

Skulle egentlig vasket og ryddet og sånn, men prioriterte altså Shrek, bar Tidemann i seng og satt lenge og så på ham mens han sov. Så stor glede, så stor sorg, så mye å lære, så rar, så morsom, så slitsom, alt pakket inn i en liten kropp på 4 og et halvt år.

Du lurer på når han sto opp? Han vekket meg med en egenkomponert sang klokka 06.45 i dag morges, veldig fornøyd og uthvilt, sangen handlet om promping, – et tema han stadig vender tilbake til rent musikalsk.

God mandag i gråværet folkens, filmkveld anbefales hvis dagen har vært litt røff!

Daten min sovnet under filmen.
Daten min sovnet under filmen.
God mulighet til å snuse på ham. Sovende barn lukter best (blir man litt creepy som mor??).
God mulighet til å snuse på ham. Sovende barn lukter best (blir man litt creepy som mor??).

Legg inn en kommentar