3 Comments

Jordbærmus og døden

 

"Hva betyr "jordbærmus" egentlig?"
«Hva betyr «jordbærmus» egentlig?»

For en mandag!!!

Jeg skulle så jævelig ønske jeg hadde vunnet en mill på flaxloddet jeg kjøpte i dag, da hadde jeg laget bloggfest og gitt dere alle sjampis i «Jordbærmus-fest»-stil (Aune og gjengen feiret i helgen, og jeg må bare si at jeg elsker hele det opplegget der!!!). Jeg er fortsatt på topplisten, og jeg er faenmeg på 114.plass!!! Føl deg fri til å sparke meg i trynet hvis jeg blir for høy på pæra (neida, men si fra).

Mye av hverdagen går med på å forklare Tidemann om verden. Jeg trodde milepælene i et barns utvikling var; lære å gå, snakke, sykle, svømme, lese, skrive, og de er selvsagt viktige, men de sjukeste, de som imponerer (og utfordrer meg mest) er når jeg må forklare ham verden. Jeg kan se inne i øynene hans, at han kobler to og to sammen, linker erfaring og overraskes over nye svar. Det er ganske ofte magisk, ganske ofte veldig komisk, og jeg gjør alt jeg kan for å ikke le.

Det starter med «Hvorfor det?» i hver eneste setning (til underholdning for medpassasjerer på bussen) og avanserer derfra. Jeg gjør virkelig mitt beste, jeg bruker ordentlige ord, jeg googler om jeg ikke vet, jeg tenker på spørsmålene hans på kvelden, i forsøk på finne bedre forklaringer. Jeg lykkes sånn passe, føler jeg. Noen ganger blir jeg skikkelig stolt og føler jeg nailer det, andre ganger blir det total katastrofe. Ofte forstår jeg ikke det før jeg overhører ham gi forklaringene videre til kompisene sine, da er skaden skjedd og barna på tunet går for eksempel rundt og tror at jeg har tenkt å bli gravid med en fugl (!!!!).

Vanskelige spørsmål jeg har forsøkt å besvare den siste tiden:

 • «Hvor tung er jorda?»
 • «Hvordan blander mannetissen frøene sine inn i eggene? Som en propell?»
 • «Hva skjer med meg når du dør? Og når dør du?»
 • «Er det menn inni kroppen som dytter babyen ut, når man føder?» (??????!!!!)
 • «Når kan jeg få se et babyhull på ordentlig?» (Altså …)
 • «Hvordan klipper astronauter håret?» (han vil bli frisør-astronaut)
 • «Hva betyr flykning? Hvorfor kan de ikke komme til oss? Hvorfor det? Hvorfor det? Hvorfor det?»
 • «Hvorfor tror noen at døde folk kommer til himmelen? De kan jo bare kikke oppi kista. Det er der de er. Hvordan er det i himmelen? Hva er Gud?» (vi var i begravelse)
 • «Hva gjør du hvis jeg dør, Mamma?» (dette spørmålet gir meg angst, og jeg må se på «Modern Family» for å få tankene over på noe annet)
 • «Hva er «jorbærmus»? Hva betyr det, Mamma?» (Ble nevnt på radioen. Herregud.)

Hva svarer man?????? Jeg tar gladelig imot tips ass, eller et oppslagsverk, gjerne en app.

🙂 God mandag, kremen av internett!!!

3 Comments

 1. Det siste der lurer jeg også på!
  Ellers så har jeg funnet ut at tidslinja til Edith ser cirka sånn her ut:
  Dinosaurene lever__dinosaurene dør__Munch maler Skrik__________Edith blir født___________________nå.
  Klem H

Legg inn en kommentar