1 Comment

Doggystyle

Jeg skal ikke skrive noenting om å bli tatt bakfra, mulig du ble lettet nå, også mulig du ble skuffa. Jeg bare mener at den beste måten å være på festival på, er å følge etter noen, som en hund. Her er mine festivaltips:

#1 Kjøp deg et glass med noe i og sett deg på en gressplen

Det er veldig slitsomt å finne folk på festival, og du trenger mange ekstra ladere til mobilen for å i det hele tatt få lest alle meldingene du får fra folk som er et eller annet sted på området og vil møtes. «Vi sitter ved det store treet ved scenen, til høyre når du ser på den, like ved veien, se etter han med veldig stor hatt, vi sitter foran ham, kom hit, vi har teppe». Det beste er derfor å sette deg ned med en gang du kommer, og heller la folk finne deg. I mitt tilfelle er det Nanna som er min ledsager, og jeg er hennes hund.

# 2 Følg etter noen som har sterke meninger om hva «man bør se»

Det er veldig stress å følge med på programmet, sjekke ut artister og når og hvor, det beste er bare å gi fra deg alt ansvar for egne opplevelser, sørge for at du har noe å drikke og noe og spise, og så følge etter den som bestemmer. Siden jeg er Nannas hund på festival, følger jeg bare etter henne. Vi er begge to veldig fornøyd med denne løsningen. Hun er flink til å legge inn tissepauser og runder innom baren. Hun kan være litt streng, men hun har kontroll (på torsdag var hun så streng mot en fremmed dame som ødela for køen, at damen kom etter henne og lugget henne skikkelig hardt. Jeg mener det er et tegn på godt lederskap).

Kjøp et miniatyglass med prosecco
Kjøp et miniatyglass med prosecco

 

Venter på føreren min, Nanna
Venter på føreren min, Nanna. 
Hund og fører er forent
Hund og fører er forent

# 3 Ta på folk når du skal gå forbi dem

Nanna er veldig glad i gangsterrap, hun får los og vil bare lenger og lenger frem mot scenen. Jo flere ganger de sier «BITCH» og «FUCK THAT SHIT» og sånn, jo mer fnisete blir hun. Jeg hadde aldri giddet å presse meg foran hvis jeg var der alene, men jeg følger trofast min leder og Nanna vil fremover. Et triks til å komme seg forbi folk, som funker uansett situasjon, er å ta på folk, legge en rolig hånd på dem, gjerne på ryggen eller magen, så lenge at de flytter seg. Og det virker litt høflig og koselig, istedenfor å dytte seg fremover. Husk antibac etterpå, det er mye raringer der ute.

Nanna elsker gangstere

Nanna hadde en drøm om at Drake skulle komme på scenen med ILoveMakonnen, men det gjorde han ikke. Nanna ble likevel tøsete (og tøysete) av at han var så tøff.
Nanna hadde en drøm om at Drake skulle komme på scenen med ILoveMakonnen, men det gjorde han ikke. Hun ble likevel tøsete (og tøysete) av at han var så tøff.

 

Gangster-attituden smitter
Gangster-attituden smitter

# 4 Sett deg ned

Det er ganske slitsomt på festival, og man møter mange kjente, spesielt mange man bare kjenner på facebook. Det er både hyggelig og poteniselt klein, for ofte har man ikke annet å kommentere, enn det man har sett på face. «Så stor babyen har blitt, så dere var i Frankrike, deilig med litt sol i sommer da, har jo ikke vært helt topp her hjemme» Man havner i kjedelige og litt irriterende samtaler, spesielt siden informasjonen man utveksler, jo nettopp har blitt ettertrykkelig delt, likt og kommentert på nettopp facebook. Blir liksom dobbelt opp av ingenting. Da er det fint å huske at man bare kan sette seg ned hvor som helst, når man føler for det, det er et godt triks for å unnslippe folk en liten stund og ta en pause. Utsikten blir veldig dårlig når man sitter på konsert, man blir muligens litt våt og skitten i rumpa, og det er fare for å bli tråkket på eller få popcorn og sneiper i håret. Men det er en del av greia.

Lov å ta seg en rast
Lov å ta seg en rast
Utsikt fra sitteplass
Utsikt fra sitteplass

Nå er jeg på vei ut til siste dag på Øya, jeg har skrubbet meg helt ren, spist masse eggerøre, drukket masse vann, tatt to paracet, snakket med lederen min og hun er toppmotivert for en runde til. Vi legger ut på den siste dagen, 10 timer med musikk, folk, gress å sitte på, alkohol, sol, burgere, popcorn, køer, festivaldoer og alt det der. Skulle gjerne ha badet litt i havet, ryddet huset, vasket klærne, tømt søpla, vannet blomstene og sovet fire-fem timer til først, men det har jeg ikke tid til. Det får bli en annen gang, til vinteren kanskje.

Viser til føreren min at jeg har det fint.
Viser med tegn til føreren min at jeg har det fint. Viktig med god kommunikasjon.
Insta-fine ballonger
Insta-fine ballonger

 

1 Comment

Legg inn en kommentar